8/25/2020

Liikkumiskysely on sulkeutunut: Alustavia tuloksia

Liikkumiskysely on nyt sulkeutunut. Saimme kyselyyn noin 3700 vastausta, kiitos kaikille vastaajille!

Me HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat perehdymme kyselyn tuloksiin nyt tällä viikolla, erityisesti avoimissa palautteissa on paljon luettavaa.😊 Tuloksista varmasti nousee esille kysymyksiä, mitä haluamme kysyä teiltä. Järjestämme kaksi työpajaa etäyhteyksien avulla 7. ja 8.9. Mukaan mahtuu 12 henkilöä / työpaja. Osallistujat saavat palkkioksi HSL:n 40 € arvoisen matkalahjakortin. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, toimivan nettiyhteyden ja kuulokemikrofonin. Työpajat käydään etäyhteydellä Microsoft Teams:lla ja keskustelu käydään suomeksi. Ilmoittaudu mukaan oman alueesi työpajaan viimeistään keskiviikkona 2.9. Otamme osallistujiksi valittuihin yhteyttä sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ja annamme lisäohjeita.

Kuvituskuva: 2 bussia kohtaa Siltamäessä

Havaintoja liikkumiskyselystä

Tyytyväisyys nykytilaan

Tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteeseen arvioitiin asteikolla 1-5. 1 on huonoin ja 5 paras. Suurin osa vastasi 3, keskiarvo hieman yli kolmen.

Alueen joukkoliikenne palvelee asiakkaitamme keskinkertaisesti -- yleisin arvosana oli 3 ja keskiarvo hieman keskimääräisen päälle, 3,2. Positiivista oli, että "Ei palvele ollenkaan"-vastauksia ei tullut suurta määrää. Kehitystarpeita selvästi kuitenkin on!

Ensisijaiset kehitystarpeet

Tärkeimmäksi kehityskohteeksi arvioitiin bussien reitit

Ensimmäiseksi kehityskohteeeksi nousi bussien reitit, tämän jälkeen vuorojen määrä (vuorovälit). Kävelymatkoissa pysäkeille, luotettavuudessa ja liikennöintiajoissa (aamun ensimmäisen ja illan viimeisen vuoron lähtöaika) koettiin vähiten korjattavaa.

Kodit

Vastaajien kodit sijoittuivat hyvin suunnittelualueellemme. Erityisesti Ruskeasannasta, Tammistosta, Kartanonkoskelta, Pakkalasta ja Ylästöstä tuli erinomaisesti vastauksia. Viertolasta, Simonkylästä, Ilolasta ja Maantiekylästä olisi voinut olla hieman enemmänkin vastaajia.

Työ- ja opiskelupaikat

Työpaikkoja on Mäkelänkadun-Hämeentien käytävässä, Lentoasemalla, Veromiehessä ja Tikkurilassa

 Vastaajien työ- ja opiskelupaikat sijoittuvat Helsingissä pääosin Helsingin keskustaan, Sörnäisiin ja Vallila-Pasila -alueelle. Pienempiä keskittymiä ovat Pitäjänmäki sekä Meilahti.

Vantaalla keskeisimpiä työpaikka-alueita on Aviapolis, Tikkurila sekä Lentoasema.

Koulut ja päiväkodit

 

Kouluissa ja päiväkodeissa korostuvat lähikoulut.

Vapaa-ajan- ja asiointikohteet

 Helsingin kantakaupungissa keskeisimmät vapaa-ajan- ja asiointikohteet ovat Rautatieaseman ja Kampin välinen alue sekä Pasilassa Tripla.

Suunnittelualueellamme kohteista korostuu erityisesti Jumbo sekä Tikkurila. Hieman vähemmän asioituja kohteita ovat Tammiston kauppatie, Malmi sekä Koivukylä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti